Post Info TOPIC: Pauselijke Zwitserse Garde zoekt rekruten mogen eerder trouwen.
Anoniem

Datum:
Pauselijke Zwitserse Garde zoekt rekruten mogen eerder trouwen.
Permalink   
 


BERN - Een tekort aan gardisten dreigt voor de kleurrijke Zwitserse Garde van de paus. Twee jaar geleden meldden zich nog 40 rekruten, vorig jaar 32 en dit jaar nog maar 23. Het goede economische klimaat in Zwitserland maakt de missie voor jonge mannen minder aantrekkelijk, zei Ruth Metzler-Arnold, voorzitter van de Vereniging van de Pauselijke Zwitserse Garde, maandag.

Rekruten moeten minstens 1,74 meter lang zijn, ongetrouwd en katholiek. Ze moeten voor minstens twee jaar tekenen. ,,Het is duidelijk dat een Zwitserse gardist een visitekaartje is voor de Heilige Vader'', staat er op de website van de Garde. De Zwitserse Garde bestaat sind

 

Om meer rekruten aan te trekken, heeft Franciscus de strenge regels al versoepeld. Zo mogen gardisten nu na vijf jaar dienst trouwen, ongeacht hun militaire status. Daarvoor mochten alleen officieren, sergeanten en korporaals trouwen, en dat pas na tien jaar dienst. Bewakers krijgen in de toekomst ook eenpersoonskamers.__________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

verkering niet mogelijk......niet mogen trouwen regels aan leken.

 

Dit is dus gewoon een HOMO leger. Je kan er doekjes om heen winden. Maar mij hou je niet voor de gek.

Jonge mannen, die geen geeestelijken worden, mogen geen VERKERING hebben mogen niet trouwen. En dat in de R K Kerk.

 

 __________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

nou misschien niet allemaal.......maar ik geloof hier niet in.

 

VERBOD OP VERKERING aan leken.

 

En vind je het gek dat de roze olifant er midden in de kerk staat.

Maar we doen we net of gek zijn hoor.

 

Jonge mannen in de hitte Italie. Die geen geestelijke mogen worden........mogen geen verkering hebben. DENK DAAR EENS OVER NA.__________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

 

Lid Zwitserse Garde: 'Ik kreeg seksvoorstellen van kardinalen'

 

Een oud lid van de Zwitserse Garde, de bewakingseenheid van het Vaticaan, beweert dat hij in zijn werktijd meer dan eens door kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders seksueel is lastiggevallen.

In de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag vertelt de voormalig gardist anoniem over zijn tijd bij de Zwitserse Garde. Hij zegt ruim 20 keer seksueel benaderd te zijn door geestelijken in het Vaticaan. De man vertelt hoe hij via mobiele telefoon werd opgeroepen naar de kamer van een hoge geestelijke in het centrum van het Vaticaan te komen. Het zou iemand zijn die vaak genoemd wordt in verband met het beweerde 'homonetwerk' en die logeerde in het pauselijk paleis, in de directe omgeving van de paus.

Volgens het voormalige lid van de Garde kwamen de avances vaak van bischoppen, priesters en paters. 'Ook van kardinalen heb ik seksvoorstellen gekregen'. Daarnaast zou men hebben geprobeerd hem dronken te voeren. De man werkte bij het Vaticaan in de periode dat Johannes Paulus II paus was dus tussen 1978 en 2005. Hij woont inmiddels weer in Zwitserland.

De Zwitserse krant zegt de beweringen van de voormalige gardist te hebben voorgelegd aan verschillende Vaticaankenners, maar er staat niet bij wie dat precies zijn. De Vaticaankenners vinden het verhaal van de gardist in ieder geval geloofwaardig, zo schrijft Schweiz am Sonntag. Vanuit de Zwitserse Garde zelf zou de man geen steun hebben gekregen toen hij een melding deed van de voorvallen. Men ging er vanuit dat hij de voorstellen verkeerd begrepen had.

De Zwitserse Garde reageert dan ook schouderophalend op de kwestie. 'Het op basis van geruchten gethematiseerde 'homoseksuele netwerk' vormt voor de pauselijke Zwitserse Garde geen probleem', liet woordvoerder Urs Breitenmosser weten. 

 __________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

er is geen bewijs.


Echter dat je selecteert op JONGE MANNEN met als EIS geen verkering, niet mogen trouwen. TERWIJL HET GEEN GEESTELIJKEN ZIJN.

 

DENK EVEN NA.

 __________________
Pagina%paginanummer%van%totalepagina%  sorted by
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard