Post Info TOPIC: Wees op uw hoede voor pastoor Samuel Marcantognini !
F. Panda

Datum:
Wees op uw hoede voor pastoor Samuel Marcantognini !
Permalink   
 


Mijn advies aan alle katholieken van onze stad Hoorn NH : Wees enorm op uw hoede voor pastoor Samuel Marcantognini! Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar de priester is erg aan het bedelen om geld zonder duidelijk uit te leggen dat het bedoeld is om zijn beweging de Neo catechumenale Weg te spekken! In ieder geval moeten hoogbejaarden met rust gelaten worden! __________________
Samantha

Datum:
Permalink   
 

Het hengelen naar geld door kerkelijke ambtsdragers is zo oud als de Weg naar Rome. De één kan het wel beter dan de ander.__________________
Alice

Datum:
Permalink   
 

Op het moment dat alles in het teken staat van het te oogsten geld ben je als acteur bezig en ben je niet meer echt!__________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van zaken waarvan degene die de beschuldiging uit weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Als de feiten waar zijn, al dan niet opgeblazen, spreekt men van smaad. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer. De motieven verschillen, maar kunnen vaak gezocht worden in wraak of frustratie......

Laster is de zwaarste vorm van de misdrijven die onder belediging vallen. Dit uit zich ook in de zwaarste maximumstraf: 2 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (19.500 euro).

F. Panda..........Ik wens je veel succes me :-))))

 __________________
F. Panda

Datum:
Permalink   
 

F. Panda schreef:

Mijn advies aan alle katholieken van onze stad Hoorn NH : Wees enorm op uw hoede voor pastoor Samuel Marcantognini! Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar de priester is erg aan het bedelen om geld zonder duidelijk uit te leggen dat het bedoeld is om zijn beweging de Neo catechumenale Weg te spekken! In ieder geval moeten hoogbejaarden met rust gelaten worden! 


 https://neocatecumenali.blogspot.com/

Van laster noch smaad is sprake als de waarheid wordt gesproken, ook als die waarheid niet zo mooi is. 

Ik kwam bovenstaande internetsite tegen; je schrikt je wezenloos als je leest wat die Neocatechumenalen zo al uithalen, ook om aan geld te komen. 

Je kunt natuurlijk gaan dreigen door enig wetsartikel buiten de context te kopieren en hier de deponeren, daar feliciteer ik u mee. Als u landelijke publiciteit wilt aangaande dit onderwerp?

Feit is dat priesters van het neocatechumenaat geacht worden onder parochianen (en soms daarbuiten) nieuwe leden te werven voor datzelfde neocatechumenaat. Daarbij verzwijgt men de uiteindelijke bedoelingen. Dat vind ik niet zo fraai. Zo worden die mensen na enkele jaren geacht 10% van hun geld af te staan aan die club. En dat betaalmoment is niet bepaald zachtzinnig. Als je het Italiaanse blog mag geloven. 

Als je dit bij aanvang weet, en je vind dat niet erg is er niks aan de hand. Maar als je niet van plan bent 10% van je geld af te staan is het goed dat mensen op hun hoede zijn. Dan moet je er niet aan beginnen. En dan meen ik dat je bij zwakkere groepen, zoals ouderen voorzichtig moet zijn.__________________
Kimberly F. M. Kater

Datum:
Permalink   
 

Nergens waar het Neocat aanwezig is wordt de teloorgang van de kerk afgeremd ( laat staan gestopt); men is alleen enigszins succesvol in (ooit) heel katholieke gebieden, hoewel ook in Italie het aantal afhakers het aantal actieve leden overtreft. Wat het Neocat doet is zich nestelen in de wereldkerk, met maar 1 doel: een eigen restkerkje stichten. Want ook in Zuid Europa (mn. Spanje) is de kerkgang stevig gedaald. Maar in grote delen van de wereld waar men zich gevestigd heeft op kosten van de lokale kerken zal men bij verder verval niet levensvatbaar kunnen zijn omdat men zelf onvoldoende geld genereert lokaal. 

Men probeert melkkoeien (leden) te werven voor het neocatechumenaat uit de parochianen, buiten de kerk presteert men niks. Melkkoeien werven onder bejaarden valt nog niet mee, vermoed ik. De normale doelgroep, jonge gezinnen, ontbreekt onder de kerkgangers in Nederland. Als een pastoor dan wanhopig donateurs probeert te scoren is het logisch dat daar kritiek van komt, hoewel wellicht wel erg hard van toon.

Een geval "Wie zaait zal oogsten"?__________________
F. Oottapper

Datum:
Permalink   
 

Keihard afgekraakt worden is niet leuk. Maar het dienen van een verborgen agenda is ook niet fijn.__________________
Veronique Beets

Datum:
Permalink   
 

Een verborgen agenda dienen kan nooit zonder stiekem te zijn!__________________
Gerardo Diga

Datum:
Permalink   
 

La verità è che il pastore Marcantognini ha lati positivi e negativi. Vorrebbe essere applaudito, per le critiche è allergico. Se fosse onesto, avrebbe dovuto ammettere che lui e il suo movimento non appartenevano ai Paesi Bassi. Gli animali esotici di solito fanno poco bene. In ogni caso, non è certamente un missionario. È al massimo un impiegato. Non capisce nulla della cultura olandese, lo nega. Ma non puoi imporre la cultura italiana agli olandesi. Se ne vanno. La missione non è a costo di cercare di reclutare membri per il proprio movimento. E poi ciò accade con pochissimo successo. Gli olandesi considerano un pagamento del 10% di reddito e capitale assurdo. Se tieni segreto per anni, puoi aspettarti che le persone si arrabbino al momento del pagamento. E poi uno di solito scappa via. Forse è anche triste per l'uomo. Perché il suo impegno è molto buono. Solo da tutte le assurdità di cui si occupa, molti non vedono più il positivo. Sarebbe bello se celebrasse la liturgia un po 'meglio. Mi infastidisco davvero, specialmente quelle stupide barzellette. Lascia stare! Non sei in Italia, caro amico.

Il movimento di Kiko non ha alcun effetto positivo sulla frequentazione della chiesa nei Paesi Bassi. Punto zero zero. L'effetto è piuttosto negativo.__________________
Pedro Salvator

Datum:
Permalink   
 

Ultra rechtse ketterij. __________________
L. Tocino Santos

Datum:
Permalink   
 

Pedro Salvator schreef:

Ultra rechtse ketterij. 


 Het geheel heeft roots in het Franco regime, dat klopt. __________________
Ana Bacalhau

Datum:
Permalink   
 

Het is jammer dat mensen hun boodschap ZO brengen dat mensen deze ERG VERKEERD begrijpen. Het helpt ook niet als je de VERKEERDE mensen benaderd voor deze ( waarschijnlijk goed bedoelde)  boodschap. Een kwestie van communicatie, daar gaat dan dus iets gruwelijk fout. Natuurlijk moet je eerlijk zijn als je iets uitvent; dat het Neocat dit van nature niet is lijkt me een grote hindernis. Kritiek op die groep is internationaal, mn. in Italie is de kritiek stevig. __________________
Boudewijn Haanraads

Datum:
Permalink   
 

Het gejaag naar geld wordt naar voren gebracht als een groot bezwaar jegens Neocat pastores, waaronder Marcantognini. Het klopt dat de nieuwe leden die men zoekt voor hun beweging Nieuwe Weg Neocatweg uiteindelijk 10% van hun geld moeten aftikken. Maar dat is pas na enkele jaren, de eerste kennismakingsjaren zijn gratis.

Mijn moeder is Pools en in Polen zeuren zelfs normale priesters constant om geld. De Nederlandse situatie dat dit niet gebeurt geeft vooral een uitzondering in de wereldkerk weer. Mensen zijn het niet gewend, maar het is een normale praktijk binnen de wereldkerk. Een bisschop zal er dus niks aan gaan doen. 

Het is wel wijzer als Neocats in Nederland eerder duidelijk de bedoeling openbaren, dat voorkomt teleurstelling bij mensen. 

In Polen staat het Neocatechumenale gedoe erg slecht bekend bij veel mensen. __________________
Pedro

Datum:
Permalink   
 

Deze pastoor heeft, net als bijna ieder mens, goede en minder goede kanten. In ieder geval ben ik er vrij zeker van dat zijn intenties goed zijn. Het is alleen jammer dat hij TOCH de agenda van het Neocat dient in alles wat hij doet. En dat zal dan wel de oorzaak zijn van conflicten. Want dat blijft toch wel een vreemde club. En inderdaad, het lidmaatschap van die club is heel erg duur. __________________
Ans

Datum:
Permalink   
 

Jezelf amicaal voordoen is het kenmerk van iedere oplichter, anders laten de mensen zich niet oplichten?

Zonder het te zeggen wat het uiteindelijke doel is  mensen vriendelijk benaderen met het uiteindelijke doel om hen veel geld af te luizen vind ik toch wel vrij vies. 

Mensen hebben pas door dat ze zijn opgelicht als het te laat is. 

Van Bernie Madoff wilde ook bijna niemand geloven dat hij een oplichter was, hij was ZOOOO sympathiek en gaf veel geld aan goede doelen. Later bleek dat alles nep was. 

Neocats benaderen mensen maar met 1 doel: Hen langzaam binden aan hun Neocatbeweging, met alle zware financiele consequenties van dien. 

Nou lijkt mij prima dat mensen dit weten voordat ze zich inlaten met hun initiatieven. Je kunt ook te goed van FAITH zijn!__________________
Rubria

Datum:
Permalink   
 

Ans schreef:

Jezelf amicaal voordoen is het kenmerk van iedere oplichter, anders laten de mensen zich niet oplichten?

Zonder het te zeggen wat het uiteindelijke doel is  mensen vriendelijk benaderen met het uiteindelijke doel om hen veel geld af te luizen vind ik toch wel vrij vies. 

Mensen hebben pas door dat ze zijn opgelicht als het te laat is. 

Van Bernie Madoff wilde ook bijna niemand geloven dat hij een oplichter was, hij was ZOOOO sympathiek en gaf veel geld aan goede doelen. Later bleek dat alles nep was. 

Neocats benaderen mensen maar met 1 doel: Hen langzaam binden aan hun Neocatbeweging, met alle zware financiele consequenties van dien. 

Nou lijkt mij prima dat mensen dit weten voordat ze zich inlaten met hun initiatieven. Je kunt ook te goed van FAITH zijn!


 Oplichten doe je bewust, om ergens van beter te worden door willens en wetens te liegen en te bedriegen.

Die Neocatgroep is natuurlijk te idioot voor woorden, maar de leden geloven in de regel oprecht dat ze bijzonder goed bezig zijn. Als je zelf iets Heilig gelooft (terwijl het wellicht niet helemaal koosjer is wat je gelooft) lieg je niet als je dat geloof poogt uit te venten. Blijkbaar gelooft men ook dat het juist is om het kostenplaatje voor nieuwe leden zeer lang geheim te houden. Is het bedrog? Zouden ze er kwade intenties mee hebben? Waarschijnlijk niet.

Het is wel OK dat mensen vooraf te weten kunnen komen dat jezelf verbinden met de Neocatgroep/Nieuwe weg ( hoe ze zich ook ter plaatse willen noemen) uiteindelijk de duurste hobby van je leven wordt. Al die opgeblazen kul kan ook nooit gratis zijn. Daarvoor op je hoede zijn lijkt me verstandig?__________________
Gabrielle

Datum:
Permalink   
 

De man trekt enthousiast aan een dood paard. Dan moet je een heel goede acteur zijn! Natuurlijk is het ook zijn doel om sponsoren voor zijn beweging Neo's Catechumenalen Weg te vinden. Daarvoor moet je charmeren, anders scoor je niks. Dat mensen niet de consequenties wordt verteld van ledenwerving is dan wel weer minder. Zo heeft iedereen zijn plus en minpunten.__________________
Anna Karregat

Datum:
Permalink   
 

Dat mensen het neocatechumenaat niet begrijpen vind ik niet zo gek hoor!__________________
Polly Broers

Datum:
Permalink   
 

Uiteindelijk zal deze nieuwe evangelisatie helemaal niks presteren. Het is goed dat mensen weten dat al die zogenaamde saamhorigheid en faithtalk van oa. Marcantognini slechts 1 doel dienen: De geldbuidel van zijn clubje Het Neocatechumenaat, ook wel nieuwe weg. Tien procent van je geld wil men. Nergens leiden deze praktijken tot vollere kerken, eerder het tegenovergestelde. De infrastructuur van de kerk schaamteloos misbruiken voor eigen doeleinden. __________________
Gerard

Datum:
Permalink   
 

Zware kritiek krijgen is nooit leuk, maar wordt wel ZELF veroorzaakt. Als zelf veroorzaakte kritiek doorslaat moet je niet in de slachtofferrol kruipen, dat is Laf. 

Mijnheer Marcantognini doet wat van elke Neocat-pastoor verwacht wordt. Mensen werven voor zijn eigen cult binnen de RK Kerk. 

Het klopt dat Neocats bij dit wervingsproces altijd de zelfde, oneerlijke want verzwijgende methodiek gebruiken.

Lidmaatschap van die club heeft zware consequenties, niet op de laatste plaats financieel. Als je verzwijgt dat men op een gegeven moment ( na enkele jaren gemeenschapslidmaatschap) 10% van de inkomsten wil hebben ( plus 10% vermogen) dan moet je niet raar opkijken dat mensen zich bedrogen voelen.

Niks is gratis in het leven, maar de Neocatclub is wel heel erg duur! Dit jarenlang angstvallig geheim houden tot het moment supreme is nogal perfide. Zo ook de wijze waarop naar dit moment wordt toegewerkt. 

Samuel Marcantognini wordt dus van oneerlijkheid beticht, en dat klopt. Moet je maar niet oneerlijk zijn. Geldt overigens voor alle priesters van die rare club. __________________
George Ewings

Datum:
Permalink   
 

ALLE neocat pastores zijn oplichters omdat zij van hun chef Kiko leden moeten werven voor hun weg. De methodiek die daarvoor wordt gebruikt deugt voor geen meter. Daarvoor op je hoede zijn is gezond. Ga niet naar evangelisatie-avondjes van die lieden, voor je het weet is je portemonnee leeg geschud. Want die evangelisatie - avondjes zijn feitelijk uitgestelde fund raisers voor Kiko en zijn club. Dat verzwijgt men in alle talen, maar op termijn moet je betalen. En niet heel weinig ook. Als iemand achter tien procent van je geld zit is de roeping twijfelachtig. Vind ik. Dat men geen anbi-status heeft bewijst ook wel iets.__________________
Meester

Datum:
Permalink   
 

Anoniem schreef:

Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van zaken waarvan degene die de beschuldiging uit weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Als de feiten waar zijn, al dan niet opgeblazen, spreekt men van smaad. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer. De motieven verschillen, maar kunnen vaak gezocht worden in wraak of frustratie......

Laster is de zwaarste vorm van de misdrijven die onder belediging vallen. Dit uit zich ook in de zwaarste maximumstraf: 2 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (19.500 euro).

F. Panda..........Ik wens je veel succes me :-))))

 


 Inmiddels zou u toch moeten weten dat Kiko, de secteleider, in principe tegen rechtszaken is vanwege de negatieve publiciteit die daar van komt. De secte heeft wat dingen te verbergen, de kritiek is niet geheel ongegrond. Ik herken een overdreven kern van waarheid. Mensen overdrijven de waarheid omdat ze boos zijn. Verwacht bij een rechter bijzonder weinig sympathie bij een klacht. __________________
Seculier

Datum:
Permalink   
 

Meester schreef:
Anoniem schreef:

Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van zaken waarvan degene die de beschuldiging uit weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Als de feiten waar zijn, al dan niet opgeblazen, spreekt men van smaad. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer. De motieven verschillen, maar kunnen vaak gezocht worden in wraak of frustratie......

Laster is de zwaarste vorm van de misdrijven die onder belediging vallen. Dit uit zich ook in de zwaarste maximumstraf: 2 jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (19.500 euro).

F. Panda..........Ik wens je veel succes me :-))))

 


 Inmiddels zou u toch moeten weten dat Kiko, de secteleider, in principe tegen rechtszaken is vanwege de negatieve publiciteit die daar van komt. De secte heeft wat dingen te verbergen, de kritiek is niet geheel ongegrond. Ik herken een overdreven kern van waarheid. Mensen overdrijven de waarheid omdat ze boos zijn. Verwacht bij een rechter bijzonder weinig sympathie bij een klacht. 


 Vermoedelijk zullen de seculiere GL en D66 rechters de klagers diep teleurstellen. __________________
Y. F. Ooteman

Datum:
Permalink   
 

Vooral punt hier: Ondanks de activiteiten van het Neocatechumenaat van oa. Samuel Marcantognini blijft de kerkgang rapidamente (snel) dalen. Dus de z.g.n. "Nieuwe Evangelisatie" werkt totaal niet. Hier op dit forum wordt uit de doeken gedaan ( soms ongenuanceerd) WAAROM dit ook NIET kan werken. In de praktijk is deze Nieuwe Evangelisatie niet meer dan geforceerde ledenwerving voor dat Neocatechumenaat/De Nieuwe Weg. En deze geforceerde ledenwerving gaat gepaard met collateral damage. Daar zijn m.i. twee reden voor aan te geven. Eén: Geheimhouding van ware bedoelingen totdat brainwashing zijn werk gedaan (zou moeten hebben) gedaan heeft. Twee: Je kunt een Zuid Europese formule niet zonder grote aanpassingen in de Nederlandse Mix Cultuur plaatsen. Dat aanpassen kunnen deze beperkte mensen niet. Rangen en standen plus dualisme: houden de mensen niet zo van. __________________
Korneel Schut

Datum:
Permalink   
 

Deze sacramenten-boeren van het Neocatechumenaat zijn de beheerders van het sterfhuis dat de Nederlandse RK Kerk inmiddels is. Aan dat feit verandert men niks. Omdat het sterfhuis nog steeds sacramenten-boeren nodig heeft geeft men de beschikbare boeren grote vrijheden. Anders geen boeren. Hoe lang dit nog nodig is, daar kan worden over gespeculeerd. Zelf vermoed ik dat het uitsterven heel veel sneller gaat dan men openlijk wil toegeven ( wat niet wil zeggen dat ze het niet weten hoor!). Verder heeft het Neocat / Nouvelle road geen enkel meetbaar positief effect op het afremmen van de grote uitsterving. Als dat wel zo was geweest had je bepaalde gekkigheidjes wellicht voor lief kunnen nemen. Denk zelfs dat het effect per saldo negatief is waar het de kerkgang betreft. Als men deze onzin niet zou tolereren zouden er helemaal bijna geen priesters meer zijn in bepaalde bisdommen. Waarbij dien te worden opgetekend dat men in Haarlem ook zou kunnen kiezen voor een grote sanering net zoals in Utrecht. Dan heb je namelijk veel minder priesters nodig. 

Of de oorzaak puur bij Vaticaan II ligt waag ik te betwijfelen, hoewel het Neocatechumenaat / Nieuwe weg, dit concillie ( zoals zo velen) misbruiken voor hun eigen voordeel. Zonder Vaticaan II was er ook een stevige teruggang geweest, alleen had men dan eerder moeten gaan saneren ( tridentijnse WOCOS kunen nu eenmaal niet.__________________
Suus Ram

Datum:
Permalink   
 

Mensen die in aanraking komen met Samuel Marcantognini hebben meestal geen idee waar hij voor staat ( Neocatechumenaat). Daar moet hij rekening mee houden. En hij zou beter moeten oppassen wat hij met wie doet. Verder is hij geen slecht mens. Alleen zou hij voorzichtiger moeten zijn. Want het Neocatechumenaat is een soort volkse variant van Opus Dei; je mag niet verwachten dat de gemiddelde Nederlandse kerkganger snapt wat dat inhoudt. Het kan zijn dat zo'n persoon zich rot schrikt als hij/zij erachter komt waar Neocat voor staat. 

En natuurlijk kan Neocat/nieuwe weg in Nederland zelfstandig nooit levensvatbaar zijn. Staat veel en veel en veel te ver af van de belevingswereld van Nederland. Kan alleen opereren met steun bisdom. Als die steun er niet is krijgt men niks voor elkaar. 

Heb in Castricum kortstondig kennis gemaakt met De Nieuwe Weg, had het snel door. Maar dat kwam ook omdat de pastoor daar, de inmiddels uitgetreden (best wel boef) Luis Vergara Fernandez van een ander kaliber was dan Marcantognini. __________________
Pagina%paginanummer%van%totalepagina%  sorted by
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard