Post Info TOPIC: Dubieuze pastoor Samuelle Marcantognini naar Hoorn
Elena

Datum:
Dubieuze pastoor Samuelle Marcantognini naar Hoorn
Permalink   
 


De in de regio Uithoorn matig functionerende pastoor Samuelle Marcantognini is nu door de bisschop van Haarlem benoemd als pastoor in de regio Hoorn. Hoorn ligt dichtbij Nieuwe Niedorp, het episch centrum van het Neocatechumenaat waar de man een prominent lid van is.

Het Neocatechumenaat is een RK beweging die is ontstaan na Vaticanum II. Deze beweging werd in 1964 door de Spanjaard Kiko Arguello opgericht, dit met instemming en steun van de toenmalige Spaanse dictator Francisco Franco. Pastores van het Neocatechumenaat proberen via catechesaties Gemeenschappen te stichten van het Neocatechumenaat. Dus deze catechesatie-cursussen worden alleen maar gehouden met het doel om leden te werven voor het Neocatechumenaat. Een ZEER conservatieve groep mensen.

Het volstaat als mensen weten dat uiteindelijk, bij de tweede passage (De Weg bestaat uit passages) 10% van het vermogen en inkomen moeten afstaan aan HET NEOCATECHUMENAAT. Voor niks gaat immers de Zon op!

Dus als je een overwaarde van 1 ton op je huis hebt wordt bij de tweede passage geeist dat je 10 ruggen aftikt. Plus 10% van het inkomen vanaf die datum. Voorwaar een peperdure hobby. 

Het enige kritiekpunt wat je op dit betaalmoment kunt hebben is dat men dit de eerste jaren van het aspirant-lidmaatschap probeert GEHEIM te houden, omdat ander te veel mensen afhaken.

In Uithoorn was er weinig behoefte aan de charismatische accenten van Marcantognini; misschien ligt dit in Hoorn anders. 

De man is ook nog liturgie-leraar aan het seminarie van het bisdom.__________________
Uithoorn

Datum:
Permalink   
 

De man kon zijn neocatechumenele ei totaal niet kwijt in Uithoorn, en het kerkbestuur hield hem heel erg kort. Hij had het duidelijk niet naar zijn zin. Hoop dat het hem in Hoorn beter bevalt? __________________
Enzo S.

Datum:
Permalink   
 

Hoorn is lekker dichtbij Nieuwe Niedorp, waar het Sectehuis van het Neocatechumenaat is gesitueerd.

Dit is het huurlingenleger van Kiko Arguello, ingehuurd voor veel geld door Jos Punt, de lokale bisschop.

Het kerkbestuur in Hoorn denkt: Beter "iets" dan "niets". En misschien is dat ook zo.

Als de mensen maar zijn gewaarschuwd voor de verborgen agenda van de pastores.

Prima als mensen zich hier mee inlaten, als ze weten WAARMEE men zich inlaat, toch?

Kunnen de pastores ook niet meer beticht worden van misleiding.

De pastoor heeft het talent van het maken van "ruzie", hij acteert een ander mens te zijn dan hij werkelijk is. 

Uiteindelijk is hij alleen maar uit op centen voor het Neocatechumenaat. Daarom zal hij de Alphacursus uit naam van dat Neocatechumenaat kapen, of onder en andere naam voortzetten. Deze curssen hebben maar 1 doel: ledenwerving.__________________
Petra

Datum:
Permalink   
 

Kan ie daar de boel verstieren!__________________
Utah Voncken

Datum:
Permalink   
 

De Neocatechumenale weg aka De Nieuwe weg / Neocatechumenaat = werk van de Duivel!__________________
Question

Datum:
Permalink   
 

Utah Voncken schreef:

De Neocatechumenale weg aka De Nieuwe weg / Neocatechumenaat = werk van de Duivel!


 Paus Benedictus XVI; "De Camino is een Gave der H. Geest!". 

Nou kan een paus zich vergissen, maar een paus zou toch wel het verschil met het werk van God en de Duivel kunnen onderscheiden?

Begrijp gerust wel dat er kritiek is op De Nieuwe/Neocatechumenale Weg waar het de ledenwerving betreft, en dat men pas laat op de weg een gepeperde rekening presenteert, maar om met kwalificaties als Duivelswerk te komen is toch wel een beetje overdreven.

Dat het nauwelijks werkt in West Europa is dan weer een HEEL ander verhaal. __________________
Aglaya

Datum:
Permalink   
 

Question schreef:
Utah Voncken schreef:

De Neocatechumenale weg aka De Nieuwe weg / Neocatechumenaat = werk van de Duivel!


 Paus Benedictus XVI; "De Camino is een Gave der H. Geest!". 

Nou kan een paus zich vergissen, maar een paus zou toch wel het verschil met het werk van God en de Duivel kunnen onderscheiden?

Begrijp gerust wel dat er kritiek is op De Nieuwe/Neocatechumenale Weg waar het de ledenwerving betreft, en dat men pas laat op de weg een gepeperde rekening presenteert, maar om met kwalificaties als Duivelswerk te komen is toch wel een beetje overdreven.

Dat het nauwelijks werkt in West Europa is dan weer een HEEL ander verhaal. 


 Men staat zoooo VER af van de belevingswereld van de lokale bevolking dat de goede intenties vaak gewoon misverstaan worden! M.A.W. de club (en waar men voor staat) wordt NIET BEGREPEN. Dat komt ook omdat er van de kant van de Camino veel te weinig inlevings en aanpassings-vermogen is aan andere culturen dan de Latino-variant. 

Jezelf zo veel mogelijk inhouden is niet hetzelfde als je inleven.__________________
Enzo Salvaggio

Datum:
Permalink   
 

Pastoor Samuel Marcantognini is een leugenachtige dief, een vreselijke rat die mensen jarenlang voor de gek houdt met maar 1 doel: deze mense beroven van zo veel mogelijk geld. En de manier waarop is ronduit schandelijk. Deze viespeuk moet ver bij mij wegblijven, anders hij kan beuken oogsten. Wij waren er ook ingetrapt, het Neocatechumenaat maakt reclame voor geloofsverdieping, met het doel mensen te lokken als lid. Zonder te vertel wat dit inhoud! Na paar jaartjes wordt met heel veel psychologische druk heel veel geld geëist. Met 7 goed voorbereidde diefe inpraat op 1 betaal prooi. Tien procent inkomen; tien procent waarde huis. Kloothufter Samuel wilde 20 duizend van ons zien. Ladrones! Natuurlijk trapte wij niet in; wat betekent einde lid gemeenschap. Alles draait daar om geld, van enige liefdadigheid is geen enkele sprake! Het zijn gemene lage huurlingen, prostituees die de kerk misbruiken om daar zelf rijk van te worden. Niemand van die mensen hoeven te bellen mij, Ik ben nog steeds erg boos. Laat die mensen in Hoorn gewaarschuwd zijn: wordt geen lid van een gemeenschap en ga niet naar de geloofscursussen van Marcantognini, of je moet kaalgeplukt willen worden! __________________
D. Bouta

Datum:
Permalink   
 

Enzo Salvaggio schreef:

Pastoor Samuel Marcantognini is een leugenachtige dief, een vreselijke rat die mensen jarenlang voor de gek houdt met maar 1 doel: deze mense beroven van zo veel mogelijk geld. En de manier waarop is ronduit schandelijk. Deze viespeuk moet ver bij mij wegblijven, anders hij kan beuken oogsten. Wij waren er ook ingetrapt, het Neocatechumenaat maakt reclame voor geloofsverdieping, met het doel mensen te lokken als lid. Zonder te vertel wat dit inhoud! Na paar jaartjes wordt met heel veel psychologische druk heel veel geld geëist. Met 7 goed voorbereidde diefe inpraat op 1 betaal prooi. Tien procent inkomen; tien procent waarde huis. Kloothufter Samuel wilde 20 duizend van ons zien. Ladrones! Natuurlijk trapte wij niet in; wat betekent einde lid gemeenschap. Alles draait daar om geld, van enige liefdadigheid is geen enkele sprake! Het zijn gemene lage huurlingen, prostituees die de kerk misbruiken om daar zelf rijk van te worden. Niemand van die mensen hoeven te bellen mij, Ik ben nog steeds erg boos. Laat die mensen in Hoorn gewaarschuwd zijn: wordt geen lid van een gemeenschap en ga niet naar de geloofscursussen van Marcantognini, of je moet kaalgeplukt willen worden! 


 Die gemeenschappen zijn niet meer dan een vehikel voor Redemptoris Mater aka de nieuwe weg om geld binnen te harken. Het is laakbaar / zwaar misleidend om dit vele jaren te verzwijgen. Geen wonder dat mensen boos worden. __________________
Zuster Ursula

Datum:
Permalink   
 

Zijn de bejaardenhuizen al gewaarschuwd? Die parochie in Hoorn is namelijk 1 van de meest vergrijsde parochies in Noord Holland.__________________
G. Dijkstra

Datum:
Permalink   
 

Man speelt de rol van enthousiaste aimabele man. In het echt kan hij echter ook bijzonder agressief, oneerlijk en gemeen zijn. Zijn eerste loyaliteit ligt niet bij de bisschop van Haarlem maar bij Redemptoris Mater ( lees: het lokale hoofdkantoor/sectehuis van het Neocatechumenaat te Nieuwe Niedorp).

Als een hongerig roofdier zoekt hij naar zwakke prooien om op termijn financieel leeg te schudden; als die prooien minder zwak zijn als hij denkt wordt hij onaardig.

Die zogenaamde nieuwe evangelisatie dmv. het stichten van gemeenschappen van de nieuwe weg binnen parochies is niks meer dan fondsenwerving voor Kiko en zijn Neocatechumenaat. Steeds belastender proces met de bedoeling mensen naar verloop van tijd zo te hebben gebrainwashed dat ze 10% van inkomen en vermogen afstaan. Dit noemt men de 2e passage op de weg... Parochianen als melkkoe van De Nieuwe Weg/Neocatechumenaat. Het gewone pastoraat wordt er met tegenzin bijgedaan om zodoende ingangen te vinden om mensen te ronselen, zonder hier bijzonder duidelijk over te zijn. 

In Alkmaar slaande ruzie met mensen die in die gemeenschapsval getrapt waren; dus afgereisd naar Uithoorn, waar zijn methode weinig aansloeg en nu dus naar Hoorn. Zou het geheel niet aanbevelen.

 

 __________________
Nha

Datum:
Permalink   
 

Một tên trộm

Aan deze Vietnamese woorden moet ik denken als ik nadenk over mijn jarenlange uiteindelijk zeer negatieve ervaring met Pastoor Samuel (Samuelle in het Italiaans) Marcantognini, nu benoemd tot pastoor in Hoorn en zijn kapelaan (nu pastoor te Limburg) Henry Rivas.

Người nói dối

Zijn de volgende woorden waar ik aan moet denken als ik aan Marcantognini & Rivas denk.

Kom uit een Boedhistische familie, en ben ook in zo'n gemeenschap van de Neocatechumenale niewe weg gelokt. Heel erg langzaam gedurende vele jaren probeert men je voor te bereiden op de 

Ngày trả tiền (grote betaaldag). 

Nu had ook ik wel geruchtjes gehoord over de bedoeling van het geheel, nogal wat mensen gingen afhaken.

Als gehandicapte heb ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 993 euro in de maand. De pastoor (en zijn gevolg); het kwam er op neer dat ik uiteindelijk ook 99 euro en 30 eurocent per maand aan contributie zou moeten gaan betalen. Dat is nog lang niet alles. Nee hoor. Bij die gemeenschap hoort het ook om regelmatig weekenden gezamelijk "samen te leven"; dit kost ook minstens 100 euro in de maand. Dan ben je dus al 20% van je inkomen kwijt aan een kerkelijk clubje. Als je daar intrapt, ben je gekker dan ik ben.

Is dit alles? Natuurlijk niet! Mijn familie heeft goed voor mij gezorgd zodat ik een eigen aangepast appartement heb, in eigendom. Natuurlijk kan ik met mijn kleine uitkering geen hypotheek krijgen, hoe dom moet je wel niet zijn om te denken dat dit wel kan? Zo dom als pastoor Samuel en zijn neocatvrienden. Kwam er op neer dat ik maar een kleine hypotheek moest nemen op mijn huisje om zo 10% van mijn vermogen af te staan. 

Deze mensen gaat het alleen om geld. 

Nadat de pastoor ging vermoeden dat ik er nooit in ging trappen heeft hij mij gewoon de gemeenschap uitgepest. Was er bij de 2e stap toch wel uitgestapt, natuurlijk, gezien de belachelijke geldclaim. Andere stoorzenders, zoals ik blijkbaar, waren al eerder weggepest. Je moet klakkeloos alles aannemen.

Vind het een puur zielig groepje mensen. Dit heeft niks met het verspreiden van het evangelie te maken, helemaal niks, want dan hadden ze bij mij wel beter hun best gedaan. Men is alleen op zoek naar Bò sữa! (Melkkoeien)!

Natuurlijk merken parochianen die alleen (af en toe) naar de kerk gaan niet zo veel hiervan; hooguit dat de pastoor erg zeurt over geloofsavondjes (die alleen maar dienen om melkkoeien te oogsten); mijn advies: hou u ver van deze onzin! Extreem rechts, moralistisch streng gel*l en bijzonder pijnlijk voor de portemonnee !

En ja, het begint vrij vrijblijvend, maar het wordt steeds strenger en strenger. __________________
J.L.M. Koopman

Datum:
Permalink   
 

Beter "iets" dan "niets" is een nihilistische en zondige gedachte. Dan neem je genoegen met slecht, omdat er niks beters is. Dan kun je beter niks hebben.

Wat betreft de hier genoemde pastoor: preken kan de man niet; luchtig uit de vuist weg zonder erg veel inhoud over iets kletsen kan de man wel. Sommige mensen vinden dat fijn. Zelf ben ik er weinig blij mee. Verder moet zijn groep Neo Nieuwe Camino Weg duidelijk zijn waarom ze dingen doen in de kerk, en waar men voor staat. Het is goed dat mensen die aan zo'n geloofscursus weten dat de bedoeling is om hen te recruteren voor De Weg Neocat Kiko, en dat dit noch vrijblijvend noch gratis is. Dat laatste wordt wel degelijk in het begin geinsinueerd, terwijl toch echt de 10 procentnorm van toepassing is.

Deze norm wordt gerechtvaardigd door de Wetten van Mozes compleet uit de context, dus verkeerd, uit te leggen in eigen voordeel. Die delen van de Wetten van Mozes die commercieel oninteressant worden gezien, verzwijgt men liever. __________________
ANBI

Datum:
Permalink   
 

Het is zelfs nog erger. Alle Rooms Katholieke entiteiten die extern geld werven in Nederland hebben een ANBI status (Algemeen Nut Behoevende Instelling); het Neocatechumenaat/ nieuwe weg NIET.  De leden kunnen hun aanzienlijke giften niet van de belasting aftrekken. Probeer niet te vragen waarom dit zo is. Want daar wil men geen antwoord op geven. Het is een erg rode vlag. De reden is dat het Neocatechumenaat formeel niet eens geregistreerd staat bij de overheid, geen openheid over geldstromen wil geven en dus niet aan de wet voldoet. En daar ook niet aan willen voldoen. 

Volgens de wet staan de vaste donateurs van de Neocatechumenale Weg / Nieuwe Weg / Camino gelijk aan deelnemers aan een Vennootschap Onder Firma. Bij insolventie is inderdaad iedere deelnemer hoofdelijk aansprakelijk, ook als je dit niet weet. En niemand die de financiele status van het een en ander kent. Het stinkt een uur in de wind! 

Vaste donateurs zijn diegenen die bij de tweede passage zo dom zijn geweest om 10% salaris af te staan (plus vermogen) . __________________
ANBI

Datum:
Permalink   
 

marian schreef:


Wie lid wil worden van het Neo Catechumenaat raad ik aan eerst het navolgende te overwegen.

Alle leden hiervan zijn bekend.

Men zegt statuten te hebben maar staan nergens geregistreerd. Dus niet via akte bij Notaris en niet bij de Kamer van Koophandel. De Nederlandse wetgever is hierin heel duidelijk.

Men staat niet geregistreerd en het gevolg hiervan is:

Ingeval van schulden, claims, contracten die niet nagekomen worden en noem maar op, zijn alle leden hoofdelijk aansprakelijk. Iets wat de organisatie wel heel goed registreert in eigen systeem zijn de leden. Zij zullen hiervoor op moeten draaien. Heeft U een eigen woning, een bedrijf, of een kapitaaltje met hard werken verdiend, U zult het in een klap kwijt zijn bij wanbeleid van het Neo Catechumenaat.

De reden waarschijnlijk waarom de organisatie zo hamert op dat geld niet belangrijk is.

Maar helaas zonder geld alleen schulden. Je rekening betalen en kunnen betalen.

Het slimste is voor leden die afhaken, een aangetekende brief te zenden en een afschrift/kopie hiervan goed te bewaren. Tevens kan men deze gebruiken bij aangifte ingeval men blijft stalken na het verlaten van de club.

Met vriendelijke groet.__________________
D. Eurwaarder

Datum:
Permalink   
 

ANBI schreef:

marian schreef:


Wie lid wil worden van het Neo Catechumenaat raad ik aan eerst het navolgende te overwegen.

Alle leden hiervan zijn bekend.

Men zegt statuten te hebben maar staan nergens geregistreerd. Dus niet via akte bij Notaris en niet bij de Kamer van Koophandel. De Nederlandse wetgever is hierin heel duidelijk.

Men staat niet geregistreerd en het gevolg hiervan is:

Ingeval van schulden, claims, contracten die niet nagekomen worden en noem maar op, zijn alle leden hoofdelijk aansprakelijk. Iets wat de organisatie wel heel goed registreert in eigen systeem zijn de leden. Zij zullen hiervoor op moeten draaien. Heeft U een eigen woning, een bedrijf, of een kapitaaltje met hard werken verdiend, U zult het in een klap kwijt zijn bij wanbeleid van het Neo Catechumenaat.

De reden waarschijnlijk waarom de organisatie zo hamert op dat geld niet belangrijk is.

Maar helaas zonder geld alleen schulden. Je rekening betalen en kunnen betalen.

Het slimste is voor leden die afhaken, een aangetekende brief te zenden en een afschrift/kopie hiervan goed te bewaren. Tevens kan men deze gebruiken bij aangifte ingeval men blijft stalken na het verlaten van de club.

Met vriendelijke groet.


 Statuten zijn gedeponeerd, en blijkbaar "getolereerd" in/door "Het Vaticaan". 

Dat men bij de Nederlandse operaties geen formele rechtspersoon hanteert klopt. Men hult zich graag in geheimzinnigheid. Eén en ander wordt door de lokale bisschoppen getolereerd.

Elke organisatie die geldstromen beheert dient volgens de Nederlandse Wet een rechtspersoon te zijn. Dat wil zeggen: een juridische entiteit bezitten. Dat kan een kerkelijke congregatie zijn (dat is men niet, wil men niet zijn, en als men het wel was geweest is men niet als dusdanig geregistreerd in Nederland).

Als een groep mensen geldstromen beheren zijn de deelnemende mensen hoofdelijk aansprakelijk als de boel ploft.In het geval van de camino kan ik voorspellen dat die allochtone Zuid Europeanen in dat geval spoorloos verdwijnen, en dat de bisdommen en de lokale Nederlandse slachtoffers dan worden aangeslagen voor de verplichtingen. 

Ook Dit wordt NIEMAND verteld. Via geloofsverdieping naar de schuldsanering met dank aan de fascist Kiko Arguello.__________________
Karin Felicia

Datum:
Permalink   
 

De man is een schoft. Een stuk dieventuig! __________________
Dirk Beelaerts

Datum:
Permalink   
 

Karin Felicia schreef:

De man is een schoft. Een stuk dieventuig! 


 De "man" voert gewoon de formule van het neocatechumenaat uit. Dat moeten alle Neocat pastores doen. Daar wordt men ook in opgeleid. Dat zou betekenen dat alle heren pastores van deze club schoften zijn, dat het een schoftenclub is. 

Denk dat "de man" in het verleden te enthousiast de verkeerde mensen heeft benaderd voor zijn flauwe kul. Als je dan in het begin niet vertelt wat de bedoeling is, dan kun je storm oogsten als mensen op een gegeven moment geconfronteerd worden met de rekening van 10% vermogen, 10% salaris. Dit onder het motto "voor niks gaat de zon op". Wat waar is natuurlijk. Ook waar is dat het Neocatechumenaat veruit de duurste club is binnen de Roomse kerk, zelfs nog duurder dan de prelatuur van Opus Dei ( die houdt veel meer rekening met draagkracht, ondanks het imago van een club voor beter gesitueerden ).

Dus geloofsavonden van Neocat pastores, georganiseerd door Nieuwe Niedorp hebben uiteindelijk maar 1 doel: Centen oogsten. Dat hier een lang proces van geestelijk zaaien vooraf gaat, lijkt me duidelijk. Anders trapt niemand er in. 

Neocats zijn erger dan Jehovah getuigen met het uit de context misbruiken van bijbeltexten ten eigen voordeel. 

Verder is het BS dat de kritiek alleen uit Nederland komt en afkomstig is van een paar mensen. Ga maar eens in het Engels googelen. Die ellende in Guam is ook een soap om van te smullen!

Zou zo maar zeggen: Ik zou dr maar niet intrappen!__________________
M. C. Salvaggio

Datum:
Permalink   
 

samuel%202.jpg?crc=4079005088

Drs. S. (Samuel / Samuelle) G. R. Marcantognini

Pastoor te Hoorn. Fondsenwerver 1e klasse voor Nieuwe Niedorp (seminarie Nieuwe Weg / Neo Catechumenaat).

Als je lid wilt worden van het Neocatechumenaat ( via een nieuwe gemeenschap ) in West Friesland moet je bij deze missionaris zijn! Weet wel dat na enige jaren, bij de tweede passage, een enorme rekening wordt gepresenteerd voor bewezen diensten. Tien procent vermogen, Tien procent inkomsten. 

Natuurlijk vertelt Drs. S. G. R. Marcantognini dit niet bij de geloofsavonden die als basis voor de gemeenschappen gelden. Daar is jarenlange hersengymnastiek voor nodig. Anders lopen de mensen al gillend weg voordat er uberhaupt begonnen is.__________________
Behrend Rood

Datum:
Permalink   
 

Erg leuk om pastoor te Hoorn te zijn, de toekomst verwachting is bijzonder rooskleurig.

Nu kerken er gemiddeld te Hoorn zo'n kleine 90 mensen.

In 2030 zullen dat er hooguit nog 40 zijn. Over 2040 zwijgen we dan maar...

Dat is overigens net zo ver in de toekomst als 1994 in het verleden ligt. 

De spiraal naar beneden is begin jaren 70 echt ingezet. In 1972 maakte de pastoor zich zorgen dat er nog maar 500 mensen op zondag de H. Mis bijwoonden. Het aantal missen op zondag kon wel terug van 2 naar 1.

Er is 1 ding wat ik zeker meen te weten. Het inhuren van pastores van de Nieuwe Neocatechumenale Weg zal dit tij van uitsterving niet kunnen stoppen, als het proces al niet versneld wordt. Dit alles ondanks de prachtige holle prietpraat over revitalisatie van gebieden zoals Holland bij de paus. Lege inhoudsloze woorden zijn dit. Die mensen zijn uitsluitend voor zichzelf bezig, voor de opbouw van de Nieuwe Neocatechumenale Weg. Denk dat dit in Hoorn, gezien de leeftijd van de gemiddelde parochiaan, weinig zinvol is. 

Zit me rot te ergeren aan die pastoor! Zijn kapelaan is "iets" beter, maar niet veel. In ieder geval heeft de kapelaan meer inhoud, kan beter preken, komt duidelijker over.

Verder denk ik niet dat er veel mensen bereid zullen zijn lid te worden van het neocatechumenaat te Hoorn, als was het alleen maar omdat daar uiteindelijk een hoog prijskaartje aan hangt. Westfriezen zijn niet gek! Tien procent aan een kerkelijke subcultuur geven is wel al te bar!__________________
R. Bom

Datum:
Permalink   
 

Kijk, het was altijd zo dat je voor het priesterschap toch wel een stevige opleiding moest volgen.

De meeste mensen die een opleiding voor een beroep doen zijn jong. Zij kiezen een cariere pad. 

In de oude tijden had het beroep van priester, met alle nadelen die er ook aan kleven, veel status.

Ook voor jongeheren van armere ouders was het seminarie het hoogst bereikbare. 

In de huidige tijden zitten er bijna geen jonge heren meer in de kerk, en de vrijgezelle 70 plussers zullen ook niet meer zo snel geneigd zijn om 6 of 7 jaar te gaan studeren voor dat zware beroep.

Dus dan droogt de instroom van nieuwe kandidaten op. Precies wat in extreem geval in Nederland sinds de jaren 60 van de twintigste eeuw aan de gang is. De kleine oplevingen op de seminaria van behoudende bisschoppen bloeden nu ook dood. Er zitten bijvoorbeeld op dit moment nog precies 3 Nederlanders (niet van het Neocatechumenaat) op het seminarie van het bisdom Haarlem.

Als je geen lekenkerk wilt zul je dan het voetvolk van elders moeten halen. Dat je vrij raar moet zijn om naar Nederland gestuurd te willen worden (of erg fanatiek gemotiveerd moet zijn vanwege bv. Kiko) lijkt mij een logische bijkomstigheid. Blijft natuurlijk wel het feit dat zulke lieden wel EERLIJK moeten zijn in hun handelen. In een land als Nederland wordt het over het algemeen weinig gewaardeerd als je dingen bewust verzwijgt. Mensen zouden moeten kunnen bedenken dat het Nieuwe Weg Gebeuren (Neocatechumenaat/Camino) niet gratis KAN zijn. Men zoekt (wanhopig?) nieuwe leden, om de rekeningen te kunnen betalen. Als men met 20 lui begint is men blij als uiteindelijk 4 de 2e passage halen, het grote betaalmoment. Maar de rekening is dan ook fiks en gepeperd. Iets wat men jaren geheim probeert te houden probeert men dan met psychische dwang af te dwingen: Payday!

En dan praat je niet over een paar honderd euro, zeker niet. 

Het zoeken naar deze donateurs voor de eigen beweging is een nevenactiviteit. Deze nevenactiviteit levert nogal wat kritiek op omdat de overgrote meerderheid van de mensen die hiermee in aanraking komen afhaken. Het is namelijk niet alleen extreem duur, het is ook tamelijk raar, bezien vanuit een West Europese bril althans. 

In eerlijkheid zou ik het een ieder met klem afraden naar geloofsavonden van dit soort pastores te gaan. Met evangelisatie heeft het niks van doen. Wel met het zoeken naar centjes voor de eigen niche (Neocatechumenaat/Nieuwe Weg). 

Als de heren van het neocatechumenaat bekritiseerd worden door drop outs (zo worden afhakers genoemd) heeft men de zeer laffe neiging om bij mensen die van niets weten erg zielig te gaan doen. Blijkbaar vindt men zichzelf dan ook heel zielig? 

 

 

 

 __________________
J. M. Roorda

Datum:
Permalink   
 

Over de nieuwe pastoor van Hoorn, de hoogeerwaarde heer drs. S. Marcantognini kan ik kort zijn.

Hij kan beter terug naar Italie gaan en daar tweedehands Fiats gaan verkopen. Daar is hij de geknipte persoon voor. En waarschijnlijk wordt hij er zelf ook nog een stuk gelukkiger van. __________________
Monica

Datum:
Permalink   
 

J. M. Roorda schreef:

Over de nieuwe pastoor van Hoorn, de hoogeerwaarde heer drs. S. Marcantognini kan ik kort zijn.

Hij kan beter terug naar Italie gaan en daar tweedehands Fiats gaan verkopen. Daar is hij de geknipte persoon voor. En waarschijnlijk wordt hij er zelf ook nog een stuk gelukkiger van. 


 Denk dat hij als autohandelaar zou floreren. Nou zie ik hem eerder voor veel te veel geld derdehands ferrari's verkopen aan mensen die geen knappe auto kunnen betalen, op afbetaling dus.

Zou hij familie van Draghi zijn?__________________
P Collada

Datum:
Permalink   
 

Een struk! __________________
Wendy Drost

Datum:
Permalink   
 

Die parochie in Hoorn is niet te benijden met zo’ n geschoffelde sectarische pastoor en kapelaan. Wel is het goed dat mensen gewaarschuwd worden voor de praktijken van deze mannen! Een enorme domper voor het katholicisme in Hoorn! __________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

Dat valt wel mee, men had naast de nl pastoor al jaren minimaal 2 neo kapelaans.__________________
P. Schoon

Datum:
Permalink   
 

Anoniem schreef:

Dat valt wel mee, men had naast de nl pastoor al jaren minimaal 2 neo kapelaans.


 Onder een "normale" pastoor, en dan kan men niks.

Op het moment dat zo'n Neo pastoor resideert gaat men proberen allerlei dingen te doen waar mensen weinig behoefte aan hebben. Dit werkt kerkbezoek verlagend.

Verder heeft de onderhavige heer de reputatie een ruzie-zoeker te zijn. En daarin schijnt de man succesvol te zijn. 

In ieder geval zal ik iedereen met klem afraden om lid te worden van gemeenschappen van zijn club. Ledenwerving gaat via geloofsavonden die tot vervelens toe worden uitgevent in de parochie. Dat is de evangelisatie van Marcantognini: Ledenwerving voor zijn eigen clubje (GEEN ANBI STATUS), uit de kleine groep mensen die toch al naar de kerk gaan. En die mensen wordt de eerste jaren niet verteld wat de financiele gevolgen van het een en ander zijn. Na enkele jaren, bij de tweede passage van de nieuwe weg wordt een enorme rekening neergelegd bij de geworven gemeenschapsleden, en niet zachtzinnig ook. Een incassso bureau zou er trots op zijn. 

Tien procent betalen aan een club binnen de kerk (dus niet eens aan de club zelf) (gebaseerd op een redelijk selectieve uitleg van de Wetten van Mozes) is absurd veel geld. En dan komen er nog heel veel kosten bij. Heb die kul in Heerhugowaard een tijdje beleefd, deugt geen moer van. 

Het lijken wel Katholieke Mormonen!

En waarom geen ANBI status? Verdacht!__________________
T. Treesche

Datum:
Permalink   
 

In Uithoorn heeft deze pastoor niet kunnen brengen wat hij wilde, ondanks de aanwezigheid van grote groepen allochtonen. Alleen zijn dit vaak hoger opgeleide allochtonen die heel goed weten waar het Neo Catechumenaat voor staat. Een aldus kansloze missie voor Samuel. Zo graag zijn accentjes willen zetten, die dan weer niet gelust werden door de mensen! Je zou er bijna boos om worden!

Hij kan beter dorpspastoor in Limburg worden, en zijn flauwe kul achterwege laten.__________________
Sol

Datum:
Permalink   
 

Ik onderschrijf van harte de kritiek op de neocatechumenale gemeenschap! Interessant is de zeer passieve houding van Kiko tijdens het pontificaat van paus Franciscus; waar men eens de deur platliep in Rome komt men er nu bijna nooit meer. Kiko zit een pontificaat uit in de hoop op een meer welwillende opvolger? Hoewel de paus in publiek beleefd is, moet hij bijzonder weinig van Kiko en de zijnen hebben? Dat zou getuigen van een gezonde grondhouding, want aan oneerlijke personen heeft de kerk op de langere termijn niks. __________________
Anoniem

Datum:
Permalink   
 

Dit "soort" pastores doen zich bijzonder gezagsgetrouw en conservatief voor puur om in het geniep hun gang te mogen blijven gaan. Als iets in de kern erg conservatief is mag je in de kerk heel erg lang doorgaan, ook als er dingen niet helemaal in de haak zijn. 

Er zit nogal een verschil tussen de parochie pastoor en wat de man binnen zijn secte doet. Dat laatste doet hij het liefste, maar is alleen mogelijk naast zijn normale werk, waarvoor hij betaald wordt.

Wat binnen het Neocatechumenaat gebeurt schuurt tegen ketterij aan. Het soort ketterij waar de Spaanse voorouders van de huidige die-hard Caministen voor op de brandstapel zouden worden gezet. Zo'n triest persoon (Alvarro) heb ik ooit eens horen schermen met de Spaanse Conquistadores. En de katholieke koningen. De boy weet niet waarover hij kletst!

Nu ben ik niet voor brandstapels. Maar ketterij is het in de kern wel. Mij valt vooral op dat paus Franciscus niet bijzonder enthousiast is over het gebeuren; hij is hooguit beleefd. Kiko is slim genoeg om zijn mond te houden, maar hij is ook niet bijzonder enthousiast over deze Jezuit. De archieven bewijzen dat Kiko zich in het verleden nogal denigrerend heeft uitgelaten over deze orde. En de paus weet dit ook. 

Een en ander geeft vooral aan dat de RKK een organisatie is in totaal verval in grote delen in de wereld (ook in Spanje!). En ik geloof helemaal niet dat het nieuwe camino gebeuren van Kiko hier in positieve zin verandering in kan brengen. Daarvoor is het veel te extreem en raar. 

 __________________
1 2 3  >  Laatste»  | Pagina%paginanummer%van%totalepagina%  sorted by
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard