Post Info TOPIC: Jakobitisch Syrisch-Orthodoxe kerk

Status: Offline
Posts: 2729
Datum:
Jakobitisch Syrisch-Orthodoxe kerk
Permalink   
 


Per email ontvingen we onderstaand bericht, met het verzzoek of iemand hier iets meer over wist.

Op 20 september 1930 unieerde de Jakobitisch-Syrische Kerk van India (van de Zuid Syrische ritus) zich met de Katholieke Kerk van Rome.
De Jakobieten uit Syrie en Oost Turkije waren vernoemd naar Jakob BaraNdaeus (490 578}, die de door de vervolgingen uiteengeslagen monofysieten weer tot een hechte eenheid had weten samen te voegen.
In 1662 vond voor het eerst een vereniging van jakobieten met Rome plaats, maar pas na I760 nam dit grotere vormen aan, zodat er thans een met Rome geunieerde Jakobitische Kerk is met ca. 50000 zielen, een eigen patriarch, vijf aartsbisdommen, een bisdom en enkele patriarchale vicariaten.

De aan het monosysitisme trouw gebleven jakobieten kregen vermeerdering van ledental doordat een deel van de Thomas-christenen of *Malabar-christenen in India, die vroeger deel hadden uitgemaakt van de nestorianen en zich later bij Rome hadden aangesloten, om zich vervolgens weer bij de jakobieten te voegen. De patriarch van de jakobieten noemde zich patriarch van AntiochiŽ, al heeft hij daar al sinds eeuwen niet meer zijn verblijfplaats.
Voorafgaande had de Zwitserse bisschop Adelrich Benziger de Syro-Malankara traditie van Mar Ivanios vastgesteld in het Jakobitisch Missaal van de Westsyrische Liturgie. In opdracht van paus Pius XI werden beide bisschoppen, meerdere priesters en talrijke gelovigen in de katholieke kerk opgenomen.
In de huiskapel van de bisschop van Quilon in India ondertekende op 20 september 1930 de Jakobitische Aartsbisschop Mar Ivanios en de Jakobitische bisschop Mar Theophilos van Tiruvallahet door Paus Pius XI opgestelde document.

De leden van deze nieuwe unie worden in Europa niet meer de jakobitische, maar de Syrisch-Orthodoxe kerk genoemd.
__________________
Adnan

Datum:
Permalink   
 

Volgens mij kerken deze mensen in de Onze Lieve Vrouwenkerk (de Opus Dei Tempel) aan de Amsterdamse Keizersgracht.

__________________
Jan Verschoor

Datum:
Permalink   
 

Het hoofdklooster is te vinden in Losser tevens zetel van de bisschop voor West Europa.

__________________
Pagina%paginanummer%van%totalepagina%  sorted by
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard